Annons:

Scanworld byter namn – och slår ihop kontor

Scanworld slår ihop sina två Stockholmskontor till ett och byter samtidigt namn till Scanworld Lufthansa City Center.

De cirka 65 anställda samlas nu på Scanworlds kontor i Sundbyberg. Flyttlasset för de anställda som suttit i centrala Stockholm på Sveavägen-Rådmansgatan gick på torsdagen.

– Det är ett viktigt kliv att sitta tillsammans på ett ställe för att skapa en gemensam företagskultur efter sammanslagningen mellan Scanworld och Stockholms Specialresor för några år sedan, säger vd Magnus Linder (bilden).

Samtidigt byter Scanworld namn och lanserar en ny hemsida och logotype. Det nya namnet blir Scanworld Lufthansa City Center, eftersom affärsresebyrån ingår i det globala resebyrånätverket Lufthansa City Center som omfattar 600 resebyråer.

– Det upplevs kanske som lite vågat, för trots flygbolagsnamnet är vi helt flygbolagsneutrala och fristående. Namnet lever kvar eftersom Lufthansa grundade organisationen, men är i dag bara delägare. Vi har stor nytta av nätverket och det ger oss nya globala kunder, säger Magnus Linder.

Scanworld har flera tuffa år bakom sig efter finanskrisen. Men 2010 års förlust på 3,7 miljoner har vänts i en vinst för 2011 på 4 miljoner kronor.

– Jag kom in för ett år sedan och vi har tillsammans städat upp i bolaget. Vi har skapat en plattare organisation, har bättre ekonomisk styrning och inte minst har vi jobbat med att öka motivationen hos våra medarbetare, vilket lett till både nöjdare personal och kunder.

 

 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024