Annons:

Norwegian vill bli mer svenskt

Norwegian väljer Stockholm före Oslo i sin satsning på långdistansflyg.

Björn Kjos säger i en intervju med Aftenposten att hans flygbolags första långdistanslinjer ska startas under det andra kvartalet nästa år, skriver Travel News Norge. Men det blir inte Oslo som får nyckelrollen.
– För rutterna till och från Asien kommer den geografiska inkörsporten bli Stockholm. Här kommer det att ske en explosion i antal resande när alla asiater som vill till Europa kommer. Här har vi bara sett början. Det blir som hos oss. Förr reste vi kanske en gång till Spanien, nu reser vi flera gånger om året, säger han.
Det innebär att de norska resenärerna i stor utsträckning kommer att få mellanlanda på Arlanda innan de kan flyga vidare till Asien. Oslo kommer dock att få direktrutter i framtiden, menar Kjos, och nämner resmål västerut som New York, Miami, San Francisco, Los Angeles och Rio de Janeiro. Österut kommer det att bli linjer till Bangkok och troligen kinesiska städer.
Kjos öppnar också för möjligheten att starta linjer mellan Asien och ickeskandinaviska städer.
– Det är lätt att vi hakar upp oss på Skandinavien. Efter hand ska vi ge oss in i den globala tävlingen. När vi börja flyga på Bangkok, är det givet att vi bara ska flyga från Skandinavien? De största strömmarna går ju till andra städer, till London, Paris, Amsterdam och Berling till exempel. Jag skulle bli överraskad om Norwegian inte flyger mellan punkter utanför Norden i framtiden.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024