Annons:

Undersökning: Fler bokar hos resebyrå

Brittiska resenärer köper allt oftare en paketresa av en traditionella resebyrå hellre än att boka resan själv på nätet, visar en ny undersökning.

Andelen ”gör det själv”-bokningar har minskat från 43 procent 2011 till 39 procent i år. Samtidigt ökar paketresor köpta via traditionella resebyråer från 25 till 27 procent, visar undersökningen som genomförts på uppdrag av ABTA, Association of British Travel Agents.

– Internet börjar bli förvirrande och folk som bokar online vet inte om deras resa är finansiellt skyddad eller inte. Det är en av anledningarna till att fler kommer tillbaka till resebyråerna, en trend vi sett de senaste 12 månaderna, säger Daniel Broccoli på Britaly Travel till Travelmole.

Undersökningen visar att var femte resenär som bokar resan på egen hand på nätet använder minst sju timmar till att hitta information om resmål, lika många timmar till att jämföra priser på flyg och ytterligare sju timmar till att kolla på hotell.

Att boka resan själv kan alltså ta nästan så mycket som tre arbetsdagar i anspråk, enligt undersökningen. Trots det var det bara hälften av de tillfrågade som trodde att de skulle spara tid på att gå till en resebyrå.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024