Annons:

Veteraner gör comeback

MZ Travel-veteranerna Per Ahlström och Anders Åslund gör comeback i resebyråvärlden med nya resebyrån Grand Travel Group – mitt i den svaga affärskonjunkturen.

– Det finns en stor marknad med kunder som vill betala lite mer för att få personlig service. De stora globala resebyråfabrikerna passar inte alla, säger vd Per Ahlström.
Grand Travel Group har i dagsläget sju anställda, varav de flesta även är delägare. Ursprunget återfinns i Linköping, där kongresspecialisten Tina Malmström drivit bolaget Grand Event sedan 2009 med många tunga kongresser och möten på meritlistan, i fjol exempelvis Kirurgveckan i Linköping. Anders Åslund, tidigare ekonomichef på MZ Travel, hjälpte till på ett hörn. I höstas mognade tankarna på att utöka bolaget med affärsresor, då kom Per Ahlström in i bilden.
– Jag har goda kontakter med Fotbollsförbundet sedan mina år på MZ och de letade efter en ny resebyrå som kunde ge bättre och personlig service. De stora resebyråerna talar om för kunden vad de ska ha för tjänster. Vi frågar vad kunden vill ha.
Med både Fotbollsförbundet, Friidrottsförbundet, ett gäng mindre affärsresekunder och mötes- och kongressverksamheten beräknas Grand Travel nå en omsättning på 60 miljoner kronor i år, en tredubbling från 2012. Möjligheten att som utvald partner skapa fotbollspaket runt landslags- och mästerskapsmatcher är ytterligare ett ben.
Men alla större resebyråer talar om att teknikinvesteringar, volymer och effektivisering är enda vägen till lönsamhet – hur ska ni tjäna pengar utan detta?
– Prisstrukturen i branschen är otroligt förlegad. Vi har skapat ett nytt priskoncept som utgår från mixen av kundens resande och som är lätt för kunden att förstå, i stället för att som många resebyråer gör, exempelvis ta betalt för varje tågbiljett på en resa i stället för ett arvode för hela resan.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024