Annons:

Danskarna ockuperar Stockholm

Nästa helg intar Danmark Stockholm för att visa upp det bästa landet har att erbjuda.

Kungsträdgården i Stockholm blir nästa helg ett Minidanmark. Det danska kungaskeppet Dannebrog lägger samtidigt till utanför slottet med prinsgemålen Henrik ombord.
– Stockholmarna bor ju längre ifrån Danmark än skåningarna och hallänningarna till exempel och vi tycker att det är en bra idé att flytta Danmark närmare ett par dagar, säger Camilla Herman-Petersen, chef för Visit Denmark Sverige.

I två dagar bjuder landet på bland annat Legoutställning, Tivolis pantominteater, jazzmusik och dansk design.
På en stor del av området finns olika regioner i Danmark representerade och besökarna får möjlighet att smaka på bland annat smörrebröd, ekologisk must, öl från danska mikrobryggerier, choklad och godis. Öresundsbron och flera rederier och hotell är där och kända danska designprodukter finns representerade. För besökarna blir det många aktiviteter, erbjudanden, rabatter och möjlighet att vinna fina priser i olika tävlingar.

– Vi förväntar oss en anstormning av svenska turister till Danmark i sommar eftersom det är billigare än på mycket länge på grund av den gynnsamma valutan, säger Camilla Herman-Petersen.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024