Annons:

Dan Håkansson ny Nordenchef för American Express

American Express Business Travel i Norden har fått en ny vd, Dan Håkansson, som arbetat 20 år inom koncernen.

Tidigare Nordenchefen Anthony Drury var även ansvarig för Storbritannien, men nu får Norden åter en renodlad vd för Nordenverksamheten. Dan Håkansson är en långvägare inom American Express och och har haft en rad lokala, europeiska och globala roller inom kort- och resebyråsidan. Han kommer senast från en roll som vice VD med ansvar för business development inom global business travel Europe. Han rapporterar till American Express Europachef

– Jag är väldigt glad över att få förmånen att leda vår verksamhet på den nordiska marknaden, en marknad som är mycket viktig för American Express och där jag ser stora möjligheter för oss. Vi har redan idag en stark position med mycket nöjda kunder och engagerade medarbetare. Jag ser fram emot att i nära samarbete med våra nordiska kunder ta fram relevanta lösningar som hjälper dem att maximera nyttan av sitt affärsresande, säger Dan Håkansson i en presskommentar.

Målet är att växa på den nordiska marknaden. I Sverige är American Express fortsatt ohotad störst bland affärsresebyråerna, men har tappat marknadsandelar de senaste åren och visat röda siffror. Enligt den senaste årsredovisningen 2012 minskade affärsresebyråns nettoomsättning från 772 miljoner kronor 2011 till 652 miljoner kronor 2012. Förlusten 2012 blev – 69 miljoner kronor, en kraftig försämring jämfört med 2011 då förlusten var – 32 miljoner kronor.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024