Annons:

Emirates ska bli världens största flygbolag

Emirates räknar med att bli det största flygbolaget för internationell trafik år 2020, med en flotta på drygt 250 flygplan och 70 miljoner passagerare.

Emirates vd Tim Clark avslöjade flygbolagets framtidsplaner på att bli det största internationella flygbolaget under tisdagen. Avslöjandet kom i samband med att ett antal delegater från Bureau International des Expositions var i besök i Förenade Arabemiraten för att ta sitt slutgiltiga beslut om Dubai ska utnämnas till värdstad för World Expo 2020.

– Vårt mål har alltid varit att sammanlänka resenärer från hela världen till Dubai och andra destinationer med bara ett enda stopp via vårt nav, sa Tim Clark under mötet.

Emirates är idag den största innehavaren av jätteplanen Airbus A380s och Boeing 777, och har dessutom lagt en order på ytterligare 53 plan från Airbus och 64 flygplan från Boeing.

– Vårt läge är en viktig fördel. Ledarna i Dubai har insett detta från början, och det är därför Emirates satsar på de mest avancerade långdistansplanen och under åren investerat i att utveckla sin infrastruktur för internationell handel och turism, säger Tim Clark.

Över en tredjedel av världens befolkning bor inom en fyratimmars flygning från Dubai, och två tredjedelar når Dubai inom en åttatimmars flygresa. Antalet resenärer på Dubai International Airport har nästan fördubblats från 24,8 miljoner 2005 till 47,2 miljoner under 2010. Förra året passerade 57 miljoner passagerare från 225 destinationer Dubai International Airport, via drygt 140 flygbolag. År 2020 räknar Dubai med att välkomna över 20 miljoner besökare.

 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024