Annons:

Scandic bjuder hemlösa på julbord

Scandic ska bjuda över tusen hemlösa i Stockholm, Göteborg och Malmö på julbord lagom till lucia.

Genom ett samarbete mellan Scandic, G4S och Sveriges Stadsmissioner ska över tusen hemlösa personer får äta julbord. Under november och december bjuder G4S sina medarbetare på julbord på utvalda Scandichotell. För varje medarbetare som deltar, skänker G4S och Scandic ett julmatspaket till en person i socialt och ekonomiskt utanförskap, med hjälp av Sveriges Stadsmissioners hemlöshetsverksamheter i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Idén föddes genom relationen mellan G4S och Scandic. Sedan slutet av 2012 levererar G4S säkerhet till Scandics anläggningar runt om i landet och under september lyftes frågan om vad de två aktörerna tillsammans kunde göra under julen.
– När vi och G4S diskuterade julaktiviteten kom vi fram till att vi behövde hjälp av ytterligare en organisation, någon som har rätt målgrupp och nätverk, det har Sveriges Stadsmissioner. På så sätt är det här ett utmärkt exempel på vad som går att åstadkomma när olika aktörer bidrar med det de kan och när alla drar åt samma håll. Vi kan upplevelse, mat och möten, G4S kan trygghet och logistik och Stadsmissionen har de sociala nätverken, säger Mathias Kemi, ansvarig för sponsring på Scandic.
– Vi välkomnar alla typer av bidrag, särskilt i juletid när människor som lever i utsatthet blir påminda om det de ofta saknar i form av gemenskap. Det är tacksamt att arbeta tillsammans med aktörer som Scandic och G4S som aktivt deltar och engagerar sina medarbetare för att sprida julstämning och en känsla av samhörighet till dem som behöver det mest, säger Sara Herring, kommunikatör på Sveriges Stadsmissioner.
Lagom till luciafirandet den 13 december delas julmatspaketen ut. Stadsmissionen kommer att bereda plats för att över 1000 personer i Stockholm, Göteborg och Malmö ska kunna delta i firandet och njuta av julmat som levereras av G4S.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024