Annons:

Birka Cruises satsar på mat

Birka Cruises börjar samarbeta med gotländska kött- och grönsaksproducenter som en del av sitt kryssningsprogram i vår.

I vår lanserar Birka Cruises en primörkryssning och inleder samtidigt ett omfattande samarbete med gotländska kött- och grönsaksproducenter via Goda Gotland. 
− Merparten av våra gäster reser med oss för matupplevelsens skull. Därför ligger det i vårt största intresse att vår mat bottnar i bra råvaror. Vi vill gynna lokala producenter och då känns det naturligt att vända sig till Gotland, inte minst med tanke på den viktiga roll ön har i vårt program, säger Satu Andersson, vd för Birka Cruises.
Samarbetet inleds med Ejmunds matfest, en fest som pågår flera veckor ombord där gästerna får njuta av kvalitetskött från Ejmunds Gård. Råvaror och primörer som serveras under perioden april till juni kommer även från Stenhuse Gård, Tollby Gård och Gotlands Bryggeri. En specialkomponerad primörtallrik, med enbart primörer från Gotland, blir utmärkande på menyn under säsongen.
− Vi tillägnar också primörerna en helt egen kryssning, Primörkryssning, som sker den 12 juni. Det är en långkryssning med 100 procent fokus på primörer och utflykter i samarbete med Gotland Excursion till de gårdar på Gotland som vi samarbetar med. Visby Centrum kommer också att arrangera en Primörmarknad med anledning av vårt anlöp och samarbete med Goda Gotland. Det blir en unik upplevelse för alla matentusiaster, säger Satu Andersson.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024