Annons:

Reseprofil blir ny marknadschef för Birka Cruises

Marcus Hammarström, tidigare marknadschef hos Stockholm Visitors Board, blir ny marknadschef för Birka Cruises, som samtidigt omformar sin marknadsavdelning för att fortsätta sin varumärkesresa och producera egna upplevelser.

Den nya rollen som marknadschef för Birka Cruises spänner från e-commerce till upplevelseproduktion. 

–Vi har haft ett 30-tal kvalitativa sökande. Det stora intresset tror jag har att göra med att det är en ovanligt bred marknadschefsroll. När Marcus Hammarström tillträder den 1 april blir han ansvarig för hela kedjan från reseupplevelsen till kommunikationen, säger Satu Andersson, vd för Birka Cruises, till Travel News.

Marcus Hammarström har förutom rollen som marknadschef på Stockholm Visitors Board, där han började 2007, arbetat inom chartern. På Vingresor var han produktionsledare och rektor på VingSchool och på Fritidsresor byggde han upp det nordiska CRM-systemet och ingick i beredskapsgruppen bland annat under tsunamin.
– Marcus har den bredd vi letade efter. Han har marknadsfört Stockholm som storstadsdestination, jobbat med e-commerce samt jobbat med upplevelser inom charterindustrin, som inte är helt olik vår nisch.

Under de senaste åren har Birka Cruises genomgått en varumärkesresa och nu pågår en konceptualiseringsresa. Som en del av denna har rederiet valt att flytta ansvaret för upplevelserna ombord, som tidigare låg under produktavdelningen, till marknadsavdelningen. Detta för att ha ett marknadsteam som följer produkten hela vägen från idé till mottagare.

Birka Cruises producerar upplevelserna och sedan i höstas kontrakterar Birka Cruises till exempel egen nöjespersonal istället för att endast hyra in artister från externa bolag.
– Detta innebär möjlighet till tätare kommunikation med artisterna som får en starkare känsla för vårt varumärke och våra kunder, säger Satu Andersson.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024