Annons:

Etihad öppnar till Jaipur

Nu kan du flyg direkt till indiska Rajasthan utan att mellanlanda i New Delhi.

Sedan 2 april flyger Etihad mellan Abu Dhabi och Jaipur.

Flygbolaget, som har sin bas i Förenade Arabemiraten, flyger numera dagligen mellan Abu Dhabi och Jaipur, som är en populär turistdestination i norra Indien, känt för sina rosa stadsmur och gamla maharajapalats.

– Den nya Jaipurlinjen understryker vår satsning på Indien. Vi tror att linjen ytterligare kommer att öka antalet resenärer mellan länderna, säger Craig Thomas på Etihad.

I och med att man börjar flyga till Jaipur har flygbolaget numera två destinationer på Indiens så kallade Gyllene triangel, turistrutten New Delhi–Jaipur–Agra (Taj Mahal).

Etihad flyger direkt till sammanlagt tio indiska städer – förutom till Jaipur också till Mumbai (Bombay), New Delhi, Ahmedabad, Bengaluru (Bangalore), Chennai och Hyderabad samt Kochi, Kozhikode och Thiruvanthapuram (Trivandrum) i Kerala.

Till skillnad från Qatar och Emirates flyger Etihad dock inte direkt till Persiska viken från Sverige. En resa med flygbolaget Stockholm–Jaipur tar därför totalt cirka 16 timmar och innebär mellanlandning både i Amsterdam och Abu Dhabi. Men jämfört med att flyga till New Delhi, 23 mil bort och därefter åka buss till Jaipur blir Etihads rutt ändå en tidsvinst.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024