Annons:

Ryska turister ratar Sverige

I takt med att rubeln tappat i värde har turismen från Ryssland minskat. Samtidigt ökar utlandsturismen till Sverige generellt.

Utlandsturismen ökade med sex procent under perioden juni till oktober jämfört med samma period i fol. Men turismen från Ryssland har under samma period minskat med nästan tolv procent, sverigesradio.se. Samtidigt har ryska rubeln tappat drygt en tredjedel av sitt värde, vilket gör det dyrare för ryssar att komma till Sverige.

– Vi har sett ganska kraftiga ökningar ifrån Ryssland under de två senaste åren och nu plötsligt så vänder den marknaden. Vi vet att ryssarna åker framför allt till Stockholm och till Jämtland – och då framför allt till Åre, säger Peter Terpstra, turismanalytiker vid Tillväxtverket, till sverigesradio.se och fortsätter:

– Deras viktigaste resmånad är januari. Så om den här trenden med minskat resande från Ryssland fortsätter i den här takten så kommer det kunna påverka de här två destinationerna. Ryssar tillsammans med norrmän är de som spenderar absolut mest per person och dygn när de kommer hit. För enskilda destinationer så är det ganska avgörande hur resandet från Ryssland ser ut.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024