Annons:

Antalya var populäraste resmålet 2014

Antalya slog Gran Canaria som svenskarnas mest populära resmål under förra året. Det visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

Konkurrensen var jämn men när Ticket listar sina mest bokade resmål under 2014 så slog Antalya Gran Canaria med en hårsmån. En nykomling på listan är Barcelona som hamnade på nionde plats och Kreta gjorde ett stort uppsving och gick från plats nio till fem.

– Resmålet har seglat upp som en svenskfavorit mycket tack vare den stora variationen. Ön bjuder på fina stränder, vita byar, små hamnstäder, vandringsleder och antika ruiner. I somras ökade flera arrangörer också utbudet till ön, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket. 

Allt fler svenskar valde även att åka på storstadsresor under det gångna året. Var tionde resa gick till London men störst ökning stod Istanbul för och antalet resenärer fördubblades jämfört med förgående år.

– Många som tidigare besökt Turkiets solkust är nu sugna på att även prova storstäderna. Läget mellan öst och väst gör Istanbul spännande att besöka, här blandas gammalt och nytt, olika kulturer och historia.  Här finns spännande sevärdheter, god mat och bra shopping. Dessutom är det ett prisvärt resmål som på senare år fått fler flygförbindelser, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Här är topplistan över årets mest bokade resmål. 

1.      Antalya (1)

2.      Gran Canaria (2)

3.      London (4)

4.      Mallorca (3)

5.      Kreta (9)

6.      Bangkok (6)

7.      Teneriffa (5)

8.      New York (8)

9.      Barcelona (ny)

10.  Paris (7)

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024