Annons:

Visita: ”Svara Konkurrensverket om rate parity”

Idag är sista dagen att påverka Konkurrensverket i myndighetens utredning av Booking.com och klausuler om rate parity. Visita gör det enkelt för hotell att ansluta sig till linjen om att hotell ska ha rätt att erbjuda lägre priser i sina egna kanaler.

Konkurrensverket utreder Booking.com och onlineresebyråns klausuler om rate parity, alltså krav på att hotell inte får erbjuda lägre priser i andra kanaler än Booking.coms. Myndighetens preliminära bedömning är att ”nuvarande avtalsvillkor om prisparitet (riskerar) att leda till en otillåten konkurrensbegränsning”.

Konkurrensverket har begärt in synpunkter från hotellföretag och andra som aktörer som kan påverkas. Sista dag för synpunkter är idag, den 30 januari.

Booking.com har meddelat Konkurrensverket att man åtar sig att ändra sina villkor. Ändringarna skulle innebära att krav på rate parity bara ska gälla mot hotellens egna försäljningskanaler. Däremot ska hotellen kunna ha olika priser hos olika onlineresebyråer.

Visita, branscorganisationen för svenska hotell, anser inte att det är tillräckligt.

– Vår inställning är att hotellen ska ha rätt att erbjuda lägre priser i sina egna kanaler. Det skulle gynna slutkunden i form av lägre priser, sa Clemens Wantschura på Visita till Travel News i förra veckan.

Visita har nu skickat in sitt svar till Konkurrensverket där man driver den här linjen.

På sin webbplats uppmanar Visitas vd Eva Östling alla hotell att engagera sig samt att ansluta sig till Visitas svar om man delar uppfattningen. Hon beskriver hur man enkelt kan meddela Konkurrensverket att man stödjer Visitas svar.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024