Annons:

Costa Concordia hade knark i lasten

Den italienska olycksfärjan Costa Concordia hade en stor last kokain med på sin sista resa. Det rapporterar TT.

Polisen har genom avlyssning av samtal mellan maffiamedlemmar kommit fram till att narkotikan tillhörde maffiasyndikatet ’Ndrangheta.

”Samma fartyg som gjorde oss till åtlöje runt om i världen gav oss en blåsning också”, ska maffiabossen Michele Rossi ha sagt till en medhjälpare.

Knarket har dock inte hittats ombord på färjan som bogserats till Genua för skrotning, skriver The Independent, med hänvisning till den italienska dagstidningen La Repubblica.

Den kalabriska maffiaorganisationen ska enligt tidningens källor även ha utnyttjat fartyg från rederierna MSC och Norwegian Cruise Lines för knarksmuggling.

Polisens utredare säger att narkotikan på Costa Concordia förmodligen hade placerats där utan rederiets och de högre befälens kännedom. Däremot bedömer polisen att en eller flera besättningsmedlemmar var inblandade, rapporterar TT.

32 personer omkom vid Costa Concordias grundstötning i januari 2012. Kaptenen Francesco Schettino dömdes i februari till 16 års fängelse för vållande till annans död.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024