Annons:

Bråk om bussresenärer till Arlanda

Konkurrensen om bussresenärerna till Arlanda flygplats är hård. Den nystartade busslinjen Air Shuttle anklagar Flygbussarna för att stjäla deras kunder.

Det råder en hård kamp om bussresenärerna från Cityterminalen i Stockholm till Arlanda skriver Svt.se. I maj började den nya busslinjen Air Shuttle att konkurrera med Flygbussarna om passagerare resande mot Arlanda. Nu anklagar Air Shuttle Flygbussarna för att ta deras passagerare. Bussvärdar ska ha hindrat resenärer att kliva på Air Shuttle.

– Från och med förra veckan har Flygbussarna haft upp till 14 personer utanför vår gate som blockerat vår buss. Det finns regler, vi har hyrt den här gaten, så vi är hyresgäster här på Gate A. Vi står inte framför deras gate, säger Anette Schilde, vd på Air Shuttle.

Flygbussarnas affärsområdeschef Zakaria Abna-Aisa förklarar att värdarna finns på plats för att det är högsäsong. Han påpekar också att de står utanför huvudingången, där Air Shuttle har sin gate.

– Det funkar väldigt bra med värdarna från båda bolagen. Det har en bra dialog tillsammans. Men det är när Air Shuttles ledning finns på plats vid huvudingången som det blir hätsk stämning, säger Zakaria Abna-Aisa.

Anette Schilde har vid flera tillfällen varit i kontakt med Cityterminalen för att få bort Flygbussarna från deras gate.

– Vi har tagit upp det här med Cityterminalen och de säger att det inte är okej att Flygbussarnas värdar står utanför vår buss. De har försökt få bort dem, utan framgång, säger Anette Schilde på Air Shuttle till Svt.se.

Men Air Shuttle väljer att inte vika sig för Flygbussarna.

– Vi kommer bli kvar, säger Anette Schilde.    

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024