Annons:

Annons:

Swedavia fick årets Biogasutmärkelse 2017

Swedavia vann årets biogasutmärkelse för ”ett framgångsrikt arbete med biogas i arbetsfordon och som prioriterat drivmedelsval i flygplatsernas taxikösystem”. Vinnaren utses av Biogas Öst Ideell förening.

Utmärkelsen ges till personer och organisationer som har gjort viktiga insatser på olika nivåer för att lyfta biogasen och visa på goda exempel för andra att följa.

Styrelsens motivering lyder:

”Swedavia har under många år genomfört en lång rad banbrytande satsningar som haft stor betydelse för biogasens utveckling i hela Mälardalsregionen, men även på andra håll i Sverige. På Arlanda har man sedan länge tillämpat ett kösystem för taxi som gynnar biogas och andra förnybara drivmedel och Swedavia har även bidragit till utveckling och upphandling av unika arbetsfordon på biogas. Swedavia styr tydligt sina egna samt taxis drivmedelsval mot långsiktigt hållbara alternativ. Exempelvis har Arlandas taxisystem förbättrat möjligheterna för kunder i hela regionen att kunna välja att tanka 100 procent biogas. Inom kort införs dessutom ett nytt poängsystem för taxi som ännu tydligare gynnar fordon som drivs med el, vätgas och biogas.”

 

Utmärkelsen delades ut på torsdagen av Karin Svensson Smith, ordförande i Trafikutskottet, i samband med konferensen Climate & Security i Stockholm.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018