Annons:

Annons:

Booking: Har inte gjort ändringar på hemsidan

Booking.com kommenterar kritiken om påhittade rabatter som riktats mot dem.

Det var SVT:s konsumentprogram Plus som i en granskning som Travel News berättade om tidigare idag, slog fast att hotellbokningssajten Booking.com med hjälp av överstrukna ordinariepriser utlovar rabatter på hotellrumspriset. Problemet är enligt Plus att rabatterna ofta är påhittade eftersom det överstrukna priset aldrig har existerat.

Sedan granskningen inleddes har dock Booking.com tagit bort de överstrukna högre priserna som indikerar att det verkliga priset är rabatterat, enligt Plus.

Booking.com menar att anklagelserna inte stämmer. I ett mejl till Travel News skriver hotellbokningssajtens presskontakt Aida Uhac att rabatterna inte är påhittade och att det högre överstrukna priset inte är har tagits bort på grund av Plus granskning.

”Booking.com har inte gjort ändringar på hemsidan. På Booking.com gör vi tusentals tester varje dag för att optimera den digitala upplevelsen för våra kunder. Hur och var vi visar priser och rabatter som våra partners laddar upp på vår plattform är också något vi ständigt utvecklar för att säkerställa att det framgår tydligt för kunderna.” 

”Som kund kommer du alltid att se samma pris på ett boende oavsett vilken enhet du tittar på, om det är din telefon eller din bärbara dator etc. Hur priser visas kan däremot variera på olika enheter, eftersom vi exempelvis utvecklar och testar hur ett pris ska visas tydligt på en liten skärm kontra en stor skärm.”

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
19 December, 2017
Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
Independent Hotel Group söker In-house sales manager
Sista ansökningsdag:
25 December, 2017
Apollo söker web editor
Sista ansökningsdag:
21 December, 2017
GRAND HÔTEL SÖKER GROUP- & EVENT SALES MANAGER
Sista ansökningsdag:
12 January, 2018
På nytt jobb