Annons:

Annons:

Så blir Grand Hôtels nya fasad

Så här kommer nya Grand Hôtel i Stockholm att se ut efter totalrenoveringen av fasaden som ska bli klar under 2018. 

Tanken är att man ska lyfta fram det bästa ur husets historia sedan dess uppförande 1874. Få byggnader har renoverats om så många gånger under årens lopp som just denna.

– Med den nya fasaden vill vi berätta Grand Hôtels historia. Med hjälp av den dokumentation som finns över de förändringar som huset genomgått, har vi tagit fram det bästa ur varje epok. Renoveringen gör det möjligt för oss att skapa symbios mellan utsidan och de upplevelser som finns innanför våra portar – som tillexempel Cadierbaren och den nyligen ombyggda Vinterträdgården där kulturhistorisk miljö kombineras med toppmodern teknik, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel.

Originalutförandet var inspirerat av grundaren Régis Cadiers förebilder i Paris, som under förra sekelskiftet stöptes om efter influenser från London och Berlins jugendstil. Nästa steg stod Ivar Tengbom för, som i flera faser renoverade såväl interiör som exteriör enligt nordiskt klassicistiskt manér. Ritningarna av Grand Hôtels nya fasad har tagits fram av arkitekt Per Kallstenius i samarbete med Karin Hagelberg på arkitektbyrån Tengbom.

Så här har hotellet sett ut genom åren, i dag och det slutgiltiga resultatet som vi kommer att se under 2018.

Så här ser Grand Hôtel ut 2017, innan renoveringen.

Grand Hôtel 1934.

Grand Hôtels originalutförande från 1874.

 

Kajsa Beasang

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018