Annons:

Annons:

Apollo startar tv-serie om träningsresor

Visst är vi många som har saknat att resa jorden runt från TV-soffan? Att följa med en programledare som utforskar ett resmål med upplevelser, kultur och smaker – utan att själva behöva anstränga oss ett dugg. Idag lanseras den nya serien Respasset, enligt ett pressmeddelande.

Respasset påminner om de gamla klassikerna När och Fjärran och Packat & Klart även om formatet är helt nytt och avsnitten kortare. Tittarna får följa med huvudpersonen och programledaren Love Ljungström på hans äventyr runt om i världen och som titeln på produktionen avslöjar så innehåller reseserien utöver själva resan också olika typer av fysiska aktiviteter eller ”träningspass”.

– Precis som nästan alla andra är jag helt ”vanlig” i den bemärkelsen att jag i mina stora intressen träning och hälsa inte strävar efter att bli bäst eller elitsatsar. Däremot älskar jag att upptäcka fina platser och att testa nya utmaningar. I Respasset tar jag min nyfikenhet ut i världen och kommer tillsammans med tittarna testa allt ifrån utmanande nybörjarsurf till tuff endurocykling och avslappnande yoga. Det blir både blod svett och tårar… Men mest svett! säger Love Ljungström, producent och programledare av Respasset.

Ett nytt avsnitt släpps på YouTube-kanalen Respasset, varje tisdag från och med idag. Det första avsnittet utspelar sig på Madeira, ett naturskönt resmål som lockar aktiva resenärer med bland annat vandring, mountainbike, traillöpning, surf och canyoning.

Intresset för träningsresor har aldrig varit större

Respasset togs fram i samverkan med researrangören Apollo och sub-brandet Apollo Sports, som upplever att det finns ett stort intresse för träningsresor bland deras kunder. I Apollos senaste Sifo-undersökning uppger nästan hälften av svenskarna att de vill utföra någon form av fysisk aktivitet under semestern, trots det är det endast fem procent som hittills varit på en träningsresa.

– Vi ser precis som Sifo-undersökningen visar att allt fler väljer att förlägga sin semester på ”träningsvänliga” hotell eller resmål med allt ifrån morgonyoga till infrastruktur för elitidrottare. Med Respasset och Love vill vi visa upp bredden och göra det lättare att hitta rätt i träningsresedjungeln. Love är en utmärkt testkanin som inte backar för vare sig avslappningsyoga, stigcykling eller en träningsvecka på en båt, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA