Annons:

Annons:

Bara 5 procent har varit på en träningsresa

Intresset för träningsresor har aldrig varit större. I Apollos senaste Sifo-undersökning uppger nästan hälften av svenskarna att de vill ha möjlighet att utföra någon form av fysisk aktivitet under semestern. Än så länge har endast fem procent varit på en träningsresa – men denna siffra spås öka rejält framöver.

Hela 45 procent av svenskarna uppger att de vill ha en aktiv semester med någon form av fysisk aktivitet. Varannan svensk packar ner gympaskorna och en tredjedel tar med en hel träningsoutfit. Det stora intresset och packningsbeteendet motsvarar dock ännu inte det antal som faktiskt bokar och åker på en träningsresa.

– Potentialen inom segmentet är enorm! De senaste åren har Apollo Sports växt så det knakar och trenden pekar rakt uppåt. Vi ser, precis som Sifo-undersökningen visar, att allt fler väljer att förlägga sin semester på ”träningsvänliga” hotell eller resmål, med allt ifrån morgonyoga till elitidrott, säger Daniel Giray, Sportchef på Apollo.

Det här tränar svenskarna helst under semestern:

  1. Vandring
  2. Yoga
  3. Cykling
  4. Löpning
  5. Gruppträning

– Eftersom att 57 procent av svenskarna redan tränar 1-3 gånger i veckan** ligger en stor potential i att utveckla resandet så att rutinerna kan följa med även då man inte befinner sig på hemmaplan. Vissa träningsformer är såklart mer populära än andra, vilket avspeglas i vårt utbud. Förutom att möta efterfrågan jobbar vi också med att utmana och överraska med lite annorlunda och exotiska träningsresor där både träning och upplevelser står i fokus, säger Giray.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019