Annons:

Annons:

Fritidsresor testar nytt rekryteringsverktyg: sänder live på Facebook

Fritidsresor söker efter nya resesäljare. Som en del av rekryteringsprocessen sänder företaget live på Facebook för att besvara arbetssökandes frågor om företaget och om jobbet.

Fritidsresor vill rekrytera resesäljare och sänder, som en del av rekryteringsprocessen, live direkt från kontoret via Facebook där frågor om tjänsten och företaget kommer att besvaras. Tittarna får också en virtuell rundvandring. Fritidsresor vill se om det är ett effektivt sätt att snabbt besvara frågor som jobbsökande annars kanske drar sig för att fråga.

– Vi ser ständigt över hur vi kan bli ännu bättre i att nå potentiella medarbetare, och framförallt ge mer information än den som normalt ges i en jobbannons. Det kan vara frågor om gym, var man äter lunch, var man sitter och jobbar och kanske framförallt vilka kollegor man kommer att arbeta med och hur stämningen är. Därför testar vi Facebook Live som del av vårt rekryteringsarbete, säger Charlotte WWiebe, HR-chef för TUI Nordic/Fritidsresegruppen i ett pressmeddelande.   

Fritidsresor har 239 000 följare på Facebook. Livesändningen kommer att ske tisdag den 6 september klockan 15 från kontoret i Stockholm.

– Om det uppskattas av jobbsökande är det något vi kommer att överväga att använda mer och eventuellt för andra tjänster än resesäljare, säger Charlotte WWiebe.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019