Annons:

Annons:

Fritidsresors vd slutar vid norsk-svensk sammanslagning

Fritidsresegruppen slår ihop sitt svenska och norska säljbolag till en enhet.Ny chef för det nya bolaget blir norska Star Tours vd Frode Hansen.

Fritidsresors svenska vd Ronny Söder, som innehaft sin tjänst ett halvår, har begärt att få sluta.
– Sammanslagningen är nödvändig. Det finns stora likheter mellan den svenska och norska verksamheten, som kan utnyttjas mer effektivt. Jag skulle ha blivit erbjuden en ny tjänst nästa månad, men jag har valt att inte vara med i detta. Det är inte bra om det blir för många hövdingar och för lite indianer, säger Ronny Söder.
Söder utsågs till vd för Fritidsresor i november efter Johan Fägerblad. Han var tidigare ansvarig för utvecklingen av koncernens resmål.
Sammanslagningen av försäljningsbolagen är en del av ett större omstruktureringsarbete som pågår inom Fritidsresegruppen för att förbättra charterkoncernens lönsamhet.
– Men övriga strukturåtgärder är inte klara än. Att Ronny Söder valt att sluta är dock oerhört tråkigt. Under sin tid som ansvarig för utlandsverksamheten gick både kvalitets- och servicesiffrorna upp, säger Lottie Knutson, informationsdirektör för Fritidsresegruppen.
Fotnot: Star Tour är Fritidsresors motsvarighet i Norge.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018