Annons:

Annons:

TUI: Turister flyr Turkiet

Enligt TUI har bokningarna till Turkiet inför sommaren rasat med 40 procent. Det skriver resekoncernen i samband med senaste kvartalsrapporten.

Oroligheterna i Turkiet får turisterna att fly landet. Det framgår av TUI:s rapport för första kvartalet som tog slut den 31 december 2015. Bokningarna till Turkiet har minskat med 40 procent och TUI ställer nu om sina turistströmmar mot Spanien och Grekland.

Det nyligen alltmer utbredda Zikaviruset sänker också förmodligen reslusten, men TUI behåller trots allt sin prognos om en stigande underliggande vinst på tio procent.

Omsättningen för första kvartalet i det brutna räkenskapsåret ökade med 5,4 procent till 3,7 miljarder euro. Rörelseresultatet hamnade på minus 97,3 miljoner euro (-104,8).

En kommentar

  1. Johan: Inte en dag för sent. Märklig syn människor har på mänskliga rättigheter samt dikaturer. hur tänker folk som åker dit. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019