Annons:

Destinationerna som ökar mest i år

Enligt färsk statistik från resebyrån Ticket har några destinationer ökat kraftigt i popularitet, och på första plats tronar den grekiska paradisön Santorini med en ökning på hela 288 procent, enligt ett pressmeddelande.

Svenskarna verkar vara redo att utforska nya horisonter och upptäcka platser som tidigare kanske inte var på deras radar. Inte alltför långt efter Santorini hittar vi den spanska pärlan Alicante och den charmiga staden Gdansk, som har sett imponerande ökningar på 205 respektive 175 procent. Gdansk är också känd för sin spännande historia och arkitektur, inklusive en rad imponerande sevärdheter som ger besökarna en minnesvärd resa när de strosar genom de pittoreska smågatorna.

Alicante är en annan pärla som har blivit omåttligt populär med sina underbara stränder och rika historia. Det är spännande att se hur resenärer söker nya äventyr och upplevelser, och vi ser fram emot att hjälpa dem upptäcka ännu fler fantastiska platser runt om i världen, säger Vincent Goodbrand.

De främsta raketerna just nu:

Santorini
 1. Santorini – +288 procent
 2. Alicante – +205 procent
 3. Gdansk – +175 procent
 4. Pisa – +151 procent
 5. Konya – +147 procent
 6. Barcelona – +136 procent
 7. Singapore – +135 procent
 8. Berlin – +130 procent
 9. Nice – +105 procent
 10. Bari – +101 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor med avresedatum 2023 jämfört med 2019.

En kommentar

 1. Erik: Är väl ingen revolutionerande ökning precis och inte riktigt någon okänd horisont att utforska. Grekland och Spanien i topp, som alltid. Instagramvänligt!