Annons:

”Skansen kommer kollapsa – mer pengar behövs”

Skansens byggnader håller på att förfalla och läget är akut. Det skriver museets ledning i en debattartikel på Expressen, där de vädjar om extra stöd från staten.

I dag finansieras friluftsmuseet i Stockholm med biljettintäkter samt ett statligt anslag på 27 procent. Finansieringsmodellen är sårbar och parken har drabbats hårt under coronapandemin, skriver debattörerna som lyfter det stora underhållsbehovet av kulturbyggnaderna på Skansen.

”Staten måste ta ett större finansiellt ansvar för att bevara det gemensamma kulturarv som Skansen förvaltar. Och det nu. Ett betydande svenskt kulturarv riskerar annars att försvinna.”

4 kommentarer

  1. Thomas Larsson: Har någon i regeringen en helhetssyn på hela turism näringens betydelse för Sverige och Stockholm. Skansen Vasamuseet Grönan museerna etc. + alla fina restauranger detta tillsammans drar hit turister, SAS får passagerare, hotellen får gäster, det ger miljardinkomster. Om verksamheterna försvinner? Vem kommer hit då?? Det är ju inte svårt att räkna bakåt vad detta gett, år efter år har mångmiljarderna bara flödat in, men nu tvärstopp.
  2. Anonym: Märkligt att det förfallit så på ett år. Kan det vara så att man rider lite på coronavågen för att man varit dum nog att inte rusta upp Skansen tidigare, när det fanns kapital. Så nu passar man på och ber om ännu mer
  3. Roger: Regeringen har ingen aning om vad turism och besöksnäring är och betyder för Sverige. Beklagligt nog är det den bistra sanningen.
  4. Nisse G: Staten bör ta över detta friluftmuseum med massor av spindelväv i ledning och styrelse. Eftersom det är en stiftelse bör det inte vara ett problem men om vi väntar tills efter valet 2022 och SD, KD och M tar över (hemska tanke) kommer Skansen med 100 % sannolikhet att säljas billigt till ett riskkapitalbolag.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024