Annons:

Premium

Mycket sedlar men inte pengar för restaurangmiddag i Argentina

Så här ser bilden av extrem inflation ut. Argentina har i dag en inflation på nära 100 procent. Nu försöker regeringen att erbjuda utländska besökare en speciell kurs för kortköp, nästan dubbelt så hög som den officiella. Text: Janne Sundling

Argentinas regering vill dra in utländsk valuta och motverka kontantanvändning genom att ge resenärer som besöker landet en nästan dubbelt så hög växelkurs på kortköp.

Utländska turister kommer att få en finansiell växelkurs med cirka 291 pesos per dollar. Mycket högre än den officiella kursen på 158 pesos per dollar som nu tillämpas på utländska kortköp.

President Alberto Fernandez regering har kämpat mot inflationen på väg mot 100 procent och för att övertyga resenärer att spendera pengar i landet. 

Buenos Aires är Argentinas huvudstad.

Turister har länge föredragit kontanter i Argentina, men trenden har förvärrats de senaste åren på grund av ett gap mellan den officiella kursen och olika, parallella priser. Många bland lokalbefolkningen växlar dollar mot pesos till den svarta marknadskursen som ligger på 291 pesos per dollar. 

En annan anledning till pengaansamlingen är att Argentinas största sedel bara är 1 000 pesos, värd cirka 3,44 dollar på den svarta marknaden fast 6,43 enligt officiell kurs. 

En amerikansk konsult på besök åt en bättre middag med åtta vänner och förevigade betalningen. Han räknade ut att för en exklusiv middag betalade de motsvarande 450 dollar. 

”I New York City skulle den här måltiden kostat 3 000…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024