Annons:

Brussels Airlines dumpar Bromma för Arlanda

I 19 år har Brussels airlines som enda bolag flugit mellan den belgiska huvudstaden och Bromma flygplats. Konkurrenten SAS har sedan tidigare flugit till och från Bryssel via Arlanda – dit även Brussels airlines nu flyttar sina resor, rapporterar DN.

Enligt företagets vd Tilman Reinshagen har beslutet att göra med begränsningar gällande tillåten storlek på flygplanen på Bromma flygplats. Flygplatsens största tillåtna flygplan är A319 – en modell som Brussels airlines håller på att fasa ut för en större.

”Vi kommer att sakna att flyga till och från denna lilla och effektiva flygplats”, säger Tilman Reinshagen i ett uttalande enligt flygsajten Simpleflying.

Swedavia bekräftar flytten i ett mejl till DN.

”Detta är en odramatisk och naturlig övergång för Brussels airlines då de är i färd med att fasa ut sin nuvarande flygplanstyp till förmån för en större modell som ger bolaget utökad kapacitet på sina flygningar”, skriver Peter Wärring på Swedavias presstjänst till DN.

En kommentar

  1. Flygkonsult: Intressant att man har begränsat till max A319 på BMA då flygplatsen redan den 4 november 1982 tog emot en Boeing 757 på BMA från just Boeing (testmodell) som ju är en betydligt större kärra. Banlängden är fortfarande i stort densamma idag.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024