Annons:

Annons:

Experten: ”Stora störningar väntar efter flygstoppet”

Avbokningar och förseningar väntar efter att EU stoppat Boeing 737 Max 8-plan. Under onsdagen påverkar det ungefär 30 avgångar.

157 personer dog när ett Boeing 737 Max 8 flygplan störtadeEU:s luftsäkerhetsmyndighet stoppar nu alla flygplan av den här modellen i väntan på utredning.

Stoppet kommer att leda till problem i flygtrafiken, menar flygexperten Hans Kjäll.

– Konsekvenserna av detta är jätteallvarliga. Det får stora konsekvenser för de resande, många resor kommer att ställas in, säger han till nyhetsbyrån TT.

Norwegian: Ny resa eller pengar tillbaka

Bland annat drabbas flygbolagen TUI:s och Norwegians resenärer. Norwegian säger att man arbetar för fullt för att lösa sina kunders problem.

– Just nu försöker vi se till att folk kommer dit de ska. De bokas om till andra avgångar eller får pengarna tillbaka ifall flighten ställs in, säger Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikationschef på Norwegian.

Aktiekurser drabbas av stoppet

350 flyg av modellen används runt om i världen och det finns beställningar på 5 111 flyg som ännu inte har levererats.

Kraschen och flygstoppet får även stora ekonomiska konsekvenser. Boeings och flera flera av flygbolagens aktiekurser har backat.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019