Annons:

Annons:

Finnair testar incheckning via ansiktsscanning

Finnair testar ansiktsigenkänning vid incheckning på Helsingfors flygplats. Det framgår av ett pressmeddelande.

I testgruppen ingår 1 000 frekventa Finnairresenärer som under perioden 2-23 maj kan checka in genom att skicka ett självporträtt via en app som Finnair har utvecklar för ändamålet.

Försöket görs i samarbete med Finavia och Futurice och under testperioden kommer företagen bakom satsningen att samla in information och utvärdera hur pass väl tekniken fungerar och passar in i flygplatsens befintliga system och processer.

– Den här typen av teknik innebär en smidigare process för resenären som slipper hålla reda på boardingkort och andra papper. Testet kommer ge oss information om hur tekniken fungerar och insikt i hur det påverkar kundupplevelsen. När alla resehandlingar framöver är digitaliserade blir hela flygupplevelsen mer effektiv och smidig. Under fjolåret testade vi motsvarande teknik vid säkerhetskontrollen för våra anställda och resultatet gjorde oss väldigt positiva, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef Finnair i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA