Annons:

Transavia lägger ner skandinaviska linjer

Det KLM-ägda lågprisbolaget transavia.com lägger ner sina linjer från Rotterdam till Köpenhamn, Oslo och Stockholm från den 22 augusti. Istället ska bolaget satsa mer på linjerna från Amsterdam till Berlin och Köpenhamn.

Målsättningen är att vinna över passagerare från lågprisbolagen Air Berlin och Sterling.
”Vi har investerat i våra rutter från Rotterdam till Berlin och Köpenhamn och vi har inte för avsikt att låta oss trängas ut därifrån,” säger Onno van den Brink, vd för flygbolaget i ett pressmeddelande. ”För att visa att vi menar allvar, är det viktigt att vi använder samma medel i kampen mot våra konkurrenter.”
Van den Brink beklagar beslutet om de nedlagda linjerna, men menar att det är nödvändigt för att snabbt skapa kapacitet för de nya.
”Våra rutter till Oslo och Stockholm var under utveckling, men nu, på kort sikt, är prioriteten ett svar på konkurrenternas direktangrepp på våra destinationer,” säger han enligt boarding.no.
Från och med den 22 augusti kommer transavia.com att ha tio avgångar från Amsterdam till Berlin Tagel och en dagligen från Amsterdam till Köpenhamn. Passagerare som bokat resa den 22 augusti eller senare från Rotterdam till Oslo och Stockholm bokas om till KLM-avgångar från Amsterdam, medan passagrare som ska till Köpenhamn bokas om till avgångar med transavia.com från Amsterdam.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024