Annons:

Annons:

Accor går in i delningsekonomin – köper Onefinestay

Accor Hotels köper brittiska Onefinestay, som förmedlar privatbostäder i lyxsegmentet till såväl privat- som affärsresenärer. Planen är kraftig expansion de kommande fem åren.

Onefinestay grundades i London 2010 av kvartetten Greg Marsh (som fortfarande är vd), Demetrios Zoppos, Tim Davey och Evan Frank. Affärsidén är att hyra ut privatbostäder till resenärer. Skillnaden mot till exempel Airbnb är att man verkar i lyxsegmentet och erbjuder service av personal som finns standby dygnet runt.

I dag består Onefinestay av 2 600 boenden i London, New York, Paris, Los Angeles och Rom.

Nu köper franska hotelljätten Accor bolaget för 148 miljoner euro, knappt 1,4 miljarder kronor. Accor planerar att låta expandera Onefinestay till ytterligare 40 städer över hela världen de kommande fem åren, vilket hotellkoncernen hoppas ska öka omsättningen tiofalt.

För att lyckas har Accor åtagit sig att satsa ytterligare 64 miljoner euro, knappt 600 miljoner kronor, skriver Accor i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018