Annons:

Analys: Nu vänder hotelltrenden i Sverige neråt igen efter sommaren

Nya siffror från Benchmarking Alliance att semestereffekten som var tydlig under juli går mot ett slut. Trots att ljusare trenden fortsatte under under augusti, mer på vissa destinationer än andra. - Det är tydligt att semesterperioden varade längre i år på ett antal semesterdestinationer, dock långt ifrån alla. Det stora flertalet destinationer ligger fortfarande långt ifrån normalnivåer. Särskilt andra halvan av augusti så har kurvan vänt tydligt neråt i princip i alla städer, säger Johan Johander i pressmeddelande.

Precis som under juli är det framförallt de stora marknaderna som har det fortsatt tungt. Stockholm (inklusive Arlanda), Göteborg och Malmö var de marknader som hade sämst utveckling år mot år.
– Både de stora marknadernas betydelse för besöksnäringen och den oerhört tunga situation de befinner sig i blir tydlig i augustisiffrorna, säger Johan Johander.

– Bokningsläget framöver ger inte heller någon vidare ljus bild, på flertalet marknader. Bokningarna är på hälften eller lägre av förra årets nivåer och påbokningen är oerhört kort, 2-4 veckor framåt och därefter står det stilla eller går bakåt. Hotellen lever i mycket stor ovisshet just nu.

En kommentar

  1. Anonym: Det kan ju ha att göra med att många företag har hemarbete till början på nästa år. Det ligger väl även en rekommendation från FHM om det. Samt att många affärsresenärer från andra länder inte tillåts komma hit. Säljmöten t.ex sker ju numera över telefon/videosamtal och behöver inga personliga möten som medför hotellövernattningar och även om ett företag tillåter resor så kanske inte det andra gör det, oavsett vad affärsresan har för syfte. Så det kommer nog bli svajigt på hotellmarknaden tills dess att gränser öppnas och folk vågar träffas igen
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024