Annons:

Avklätt kan snuva Clarion Hotel Post på tillstånd

Clarion Hotel Post i Göteborg ordnade en flera timmar lång fest i lördags. Fyra minuter av den festen kan göra att hotellet förlorar sitt serveringstillstånd. Fyra minuters dans utförd av kvinnor från en strippklubb.

Clarion Hotel Post arrangerade en klubbfest i samband med Halloween nu i helgen. Hotellet hade fått både utökad serveringstid samt danstillstånd, skriver Besöksliv. Men en dans kan göra att hotellet förlorar sitt serveringstillstånd helt och hållet.

 

En del av festen var en fyra minuter kort dansshow, framförd av kvinnor från strippklubben Chat Noir.

 

– Ett tema var en burlesk dans där åtta lättklädda tjejer uppträdde. Någon striptease var det inte, säger vd Fredrik Blomberg.

 

Hotellet fick tillsynsbesök av både polis och tillståndsmyndigheten. Ingen av dem hade något att anmärka. Men politiker och tjänstemän i Göteborg är upprörda. En anmälan har kommit in och tillståndsenheten har påbörjat en utredning.

 

– Politikerna är rätt upprörda. Det jag sett bilder på är inte förenligt med vad vi gett tillstånd för. Man kan inte uppge att man ska ha en verksamhet och sedan bedriva en annan, säger Annelie Silvander, chef för tillståndsenheten.

 

Kommunen har beslutat i sina riktlinjer att serveringstillstånd inte ska beviljas för verksamheter med ”naket inslag”. Men det finns ingen koppling mellan alkohollagen och nakenhet, säger Stefan Lundin, chefsjurist på Visita, som dock inte kan kommentera det enskilda fallet:

 

– Alkohollagen reglerar inte frågan om striptease, säger Stefan Lundin.

 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024