Annons:

Nordic Choice får snabbspår hos Migrationsverket

Som första hotellkedja i Sverige har Nordic Choice hotels utsetts till certifierad arbetsgivare hos Migrationsverket. Certifieringen innebär att handläggningstiden av arbetstillstånd kraftigt kortas till högst 20 arbetsdagar, enligt ett pressmeddelande.

Genom att erbjuda arbetstillfällen till nyanlända vill Nordic Choice Hotels medverka till att integrera nya svenskar. För att detta ska vara möjligt så krävs en bra dialog och samarbete med Migrationsverket. Sedan en tid tillbaks så erbjuder myndigheten möjligheten att ansöka om att bli en certifierad arbetsgivare.

– Jag är oerhört glad över detta! Vi, våra anställda och framtida medarbetare vill ha snabba besked och slippa långa oroliga månader av prövning. Detta gör att vi snabbt kan få nya medarbetare på plats, säkerställa så att de får en bra introduktion till oss som företag och till svensk arbetsmarknad och samhälle. Att Migrationsverket också väljer att certifiera oss som första hotellföretag ser jag som ett gott betyg på att vi är en seriös arbetsgivare och att det arbete vi gör är bra och uppskattas, säger Ann Ekengren, vice president People and culture på Nordic Choice Hotels.

Certifieringen innebär att Migrationsverket gör en helhetsbedömning av företaget vid ett tillfälle och därför kan lägga fokus på att granska den enskilde individens möjligheter att få arbetstillstånd. Processen gör att handläggningstiden kraftigt kan kortas så att beslut kan fattas inom 20 dagar.

Certifieringen betyder inte att Migrationsverket frångår eller förändrar villkoren för att bevilja arbetstillstånd. De grundläggande kraven på försörjnings och löne- och anställningsvillkor gäller fortfarande.

En kommentar

  1. Krister: Det finns ju arbetslösa som redan bor och har tillstånd i Sverige. Det behövs inte "importerad" arbetskraft.