Annons:

Slutsugit i hotellbaren

Scandic slutar använda sugrör och cocktailpinnar i plast på alla hotell inom koncernen för att minska produkternas skadliga påverkan på miljön. Samtidigt byts take away-locken i plast ut och ersätts med en miljövänlig variant. Under våren har även tandborstar i plast ersatts med tandborstar i bambu.

– Som en del av vårt hållbarhetsprogram strävar vi efter att ta bort allt engångsmaterial i plast. Totalt sett tar vi bort cirka 1,3 miljoner sugrör och 120 000 cocktailpinnar från kretsloppet på årsbasis, samt byter ut plastlocken till våra take-away-kaffemuggar med biologiskt nedbrytningsbara lock, säger Thomas Fankl, Director F&B Scandic Sweden i ett pressmeddelande. ​Comfort Hotel  gör samma sak och lägger in sig på rehab för sitt plastmissbruk.

– Som för alla missbrukare så är första steget att bli nykter att erkänna sitt missbruk. Vi har tillsammans med resten av samhället ett gravt plastmissbruk och det är dags att bekämpa det. Vi tar nu professionell hjälp och lägger in oss på rehab, säger Anna Spjuth Senior Vice President Comfort Hotel i ett pressmeddelande.

Med hjälp av kontrakterade hållbarhetscoacher så kommer nu hotellkedjan gå igenom all sin plastanvändning och tillsammans med leverantörer och samarbetspartners titta på hur plastanvändningen kan minskas och vid behov ersättas av mer hållbara alternativ. Siktet är inställt på att vara plastfria 2020.

Detta är en internationell trend som går över jorden. Nästa generation barn kommer att få lära sig att dricka läsk utan sugrör. Glöm inte bort att gaffeln i Sverige blott har 500 år på nacken. Sättet vi äter och dricker på förändras ständigt.

En kommentar

  1. Linda: Så himla bra! Applåder till er. Hoppas att fler hotellkedjor följer efter.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024