Annons:

Råd och rön: Accor bäst i CSR-test

När Råd och rön testade stora hotellkedjors etik- och miljöarbete vann Accor. Några kedjor vägrade låta tidningen undersöka deras hotell.

Råd och rön har granskat stora internationella hotellkedjors arbete kring etik och miljö. Tidningen valde att granska kedjor som riktar sig främst till turister och finns både på den europeiska och den amerikanska marknaden. Med i granskningen finns Accor, Sol Melía, Marriott, Carlson Worldwide, IHG, Starwood, Barceló, Hilton, Iberostar och Riu.
 
Hotellen var överlag bäst på hanteringen av energi, vatten och avfall. Gällande sociala frågor arbetade flera hotell aktivt mot barnprostitution, flera i samarbete med organisationen Ecpat.
 
Högst betyg i undersökningen fick kedjan Accor som bland annat äger hotellen All Seasons, Ibis och Hotel F1. Accor fick bra betyg i alla kategorier förutom socioekonomiska frågor. Hotellkedjorna Sol Melia och Marriott är de som kom närmast topplaceringen.
”Accor har en väl utarbetad företagspolicy för hur de ska bli mer miljövänliga. Bland annat har de minskat energiförbrukningen med 20 procent jämfört med året innan genom att installera effektiva luftkonditioneringssystem. De har också riktlinjer för att undvika diskriminering, och de arbetar för att köpa rättvisemärkta produkter”, skriver Råd och rön.
 
Tidningen har undersökt företagen både på huvudkontorsnivå och på plats på populära turistorter som Phuket, Cancun, Mallorca och Nice.
 
Jumboplatsen intas av hotellkedjan Riu som bland annat anlitas av Fritidsresor och Apollo. Kedjan har valt att inte svara på några frågor eller låtit Råd och rön besöka deras hotell för att själva undersöka arbetet på plats.
– Vi anlitar tusentals hotell som alla ska skriva under vårt nya hållbarhetskontrakt, där vi bland annat kräver att hotellen efterlever Global Compacts tio principer. Dessutom ska hotellen arbeta utifrån FN-konventionen om barns rättigheter, uppförandekoden ”The Code” mot sexuell exploatering av barn och konventionen mot internationell handel med utrotningshotade växter och djur. Hotellen förbinder sig även att ansluta sig till det oberoende uppföljningsverktyget Travelife, säger Fritidsresors CSR-koordinator Jim Hofverberg.
 
Iberostar har inte heller svarat fullt ut på frågorna och Hilton lät tidningen besöka deras hotell i Mexiko och Thailand, men inte i södra Europa.
 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024