Annons:

Annons:

Succéstart – nu siktar Vox mot Stockholm

Förra hösten öppnade Anne Sandstjärna Vox Hotel i Jönköping. Det första året har gått över all förväntan och hon räknar redan med att göra vinst. Nu vill hon bygga på 300 rum – och öppna i Göteborg och Stockholm.

Över 70 procents beläggning det senaste halvåret och topp tre i beläggning av Jönköpings hotell, enligt jämförelsetjänsten Benchmarking Alliance, det är siffror som får Vox Hotels grundare och vd Anne Sandstjärna (tidigare Robertsson) att jubla.

– Jag hade höga förväntningar när jag öppnade hotellet den 1 november förra året, men det här är över all förväntan. Vi kommer att göra vinst redan i år – det är magiskt, säger Anne Sandstjärna.

Snittbeläggningen i Jönköping har hittills i år varit 61 procent enligt Benchmarking Alliance, och att som nyöppnat, fristående hotell utan kedjekoppling krossa det gör Anne Sandstjärna stolt.

– I den bästa av världar trodde jag att vi skulle vara där vi är nu efter tre år.

Självklart har hon haft draghjälp av den starka konjunktur som just nu råder i hotellbranschen. Omsättningen på Jönköpings hotellmarknad har hittills i år ökat med 8 procent. Men Anne Sandstjärna anser också att det är Vox Hotels koncept som är helt rätt. Hon kallar det för den nya generationens hotell med hög designfaktor i kombination med funktionalitet.

Vox Hotel har 143 rum på 3 900 kvadratmeter. Arkitektfirman bakom är Semrén & Månsson och fastighetsägare det lokala bolaget Fastighets AB Eric Ekblad. Investeringen är på cirka 150 miljoner kronor, tidigare var det kontor.

Anne Sandstjärna nämner tre skäl till framgången:

– Vi har satsat helt rätt på design och vi jobbar mycket med service och förstklassigt bemötande. Dessutom har vi byggt yteffektivt så att vi ska kunna hålla samma priser som våra konkurrenter.

Det senare ligger i affärsplanen, med undantag för rumskategorin Vox Smart som saknar fönster. Där ligger man enligt Anne Sandstjärna 30–50 procent lägre i pris.

– Men vi började på 595 kronor natten för dem, det tar vi aldrig längre.

Hennes slutsats är självklar.

– Man behöver inte vara med i en kedja längre.

Nu är planen att expandera. I fastigheten finns förutom hotellet fyra våningsplan där det är kontor – det vill hon ändra på.

– Fastighetsägaren är nöjd med vårt första år. Jag tror att vi under 2016 kommer att ha ett avtal om nya rum på åtminstone ett till våningsplan. Får vi det blir vi störst i stan.

Om alla fyra våningsplanen skulle bli hotell går Vox från 143 till snarare 443 rum.

Men Anne Sandstjärnas planer stannar inte där. Hon vill öppna Vox Hotel i andra städer – till att börja med i Göteborg, men även i Stockholm.

– Konceptet är för bra för att inte öppna i fler städer. Det är så roligt att som fristående hotell driva branschen framåt.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019