Annons:

Sunhotels nya ägare talar ut

Australiska Webjet talar ut om 200-miljonersköpet av Sunhotels i Travel News senaste nummer.

Webjet

Webjets försäljning uppgick till 5,5 miljarder kronor och vinst före finansnetto till 68 miljoner kronor bokslutsåret 2012/13.

Hotelleverantören Sunhotels ägarduo Per G Braathen och Kenneth Karlsson har sålt bolaget till Australiens största internetresebyrå, Webjet. Prislapp: 200 miljoner kronor.  Sunhotels blir den börsnoterade OTA:ns språngbräda in i den europeiska resebranschen.
– Jag har spanat på Sunhotels i tre år sedan vi började planera för en B2B-business, säger Webjets vd John Guscic.Sunhotels, som grundades 2002, är en av de största hotellbankerna i Skandinavien hos svenska och skandinaviska resebyråer. Storbritannien är en annan nyckelmarknad. Basen är 6 000 kontrakterade hotell och resorter på stora semesterdestinationer, men erbjuder även hotell över hela världen.
– Nu kommer vi att kunna erbjuda ännu fler direktkontrakterade hotell och hotellgarantier globalt, säger vd Kenneth Karlsson.

Webjet betonar att de inte har några planer på att göra Sunhotels till en onlineaktör som vänder sig mot direktkund och konkurrerar med exempelvis Booking.com.
– Nej, i Europa fokuserar vi bara på B2B, det är för trångt på B2C-marknaden. Vårt mål är att få Sunhotels att expandera in på nya europeiska marknader inom sitt segment, säger John Guscic.
Webjet, som även marknadsför sig under varumärket Zuji, är den största onlineresebyrån i Australien, Nya Zeeland och Singapore. Genom lanseringen av Lots of Hotels förra året klev företaget på allvar in på B2B-marknaden i Mellanöstern och Asien.

Sunhotels vd Kenneth Karlsson och övriga ledningsgruppen blir kvar i bolaget. Karlsson har lovat att stanna till nästa vår.
– Det blir extremt bra. Personal och ledning blir kvar och vi blir stora och starka och kan slåss lite bättre på marknaden.
Sunhotels, med huvudkontor på Mallorca, omsatte cirka 900 miljoner kronor förra året och gjorde en EBITDA-vinst på 26 miljoner. Vinsten i år blir väsentligt högre.
– Det är roligt att charterbolagen börjat köpa hotellrum av oss nu när de satsar på dynamisk paketering. Vi samarbetar med både Thomas Cook och Apollo, säger han.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024