Annons:

Uppåt för hotellsverige

Den svenska hotellmarknaden har fått sig ett uppsving under 2010. Bäst gick det för hotellen i Mellansverige, medan Smålandsregionen tappat både i beläggning och Revpar, intäkt per tillgängligt rum.

Det visar statistik från SHR, som tagits fram för Travel News räkning och gäller januari till juli i år jämfört med samma period 2009. Scandic bekräftar trenden.
– Även våra hotell i Mellansverige har gått bäst under krisen. De har nästan inte backat alls, vilket beror på en annan näringslivsstruktur med mindre företag som fortsätter att resa och göra affärer inom Sverige, säger Joakim Nilsson, Sverigechef för Scandic.
60 av de 73 svenska Scandichotellen har uppvisat bättre beläggningsgrad, revpar och resultat i augusti än i fjol. Generellt för Scandics Sverigeverksamhet är bokningsläget 40 procent bättre i år än i fjol. Ett annat positivt exempel under krisåren var Skåne. Där har Scandic dock sett en tillbakagång.
– Malmö har inte gått lika bra i år. I fjol var marknaden dopad på grund av mycket kongresser och en svag svensk valuta som lockade danskar till Skåne, säger Joakim Nilsson.
Samma trend visar statistiken från SHR. Beläggningen för södra regionen minskade med knappt en procent och Revpar minskade 1,8 procent till 404 kronor. Motsatt väg har Stockholm, som hade det tufft i fjol, gått. Hittills i år har Revpar ökat 2,9 procent och beläggningsgraden 3,1 procent.
– Hotellen i Stockholm har haft en fantastisk sommar. Utmaningen framöver blir all ny kapacitet som tillkommer, som Stockholm Waterfront, vårt nya hotell på Arlanda och Scandic på Vasagatan. De som får det tuffare blir hotellen som ligger lite utanför city, säger Torgeir Silseth, koncernchef på Choice.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024