Annons:

Winn investerar i uppsagd personal

I tider av kris, uppsägningar och konkurser väljer Winn Hotel Group med sina 13 hotell att investera i, och kompetensutveckla, sin uppsagda personal, enligt ett pressmeddelande. Efter år av motsatta utmaningar vill företaget visa uppskattning och framtidstro till uppsagda medarbetare i spåren av covid-19, säger Anders Junger, CEO. ”Vi vill visa att varje medarbetare är viktig genom att ge dem ett digitalt utbildningskoncept. Det kommer stärka dem som individer, och när det här vänder vill vi stå redo med de bäst rustade medarbetarna som vill fortsätta på vår resa.”

Att hotell- och restaurangbranschen har det väldigt tufft just nu är ingen nyhet. I Sverige varslas medarbetare om uppsägning och många företag i branschen har redan gått i konkurs. Men mitt i Coronakrisen väljer ändå Winn Hotel Group AB med sina 13 hotell i Sverige att investera i sin personal, trots att företaget har sagt upp närmare 450 medarbetare till följd av Coronakrisen.

– Trots tuffa tider är våra medarbetare grunden i vårt uppdrag. Utan dem kan vi inte driva och utveckla våra hotell med personlighet, engagemang och glädje. Vi vill stå redo när den här krisen vänder och väljer därför att investera i varje enskild medarbetares personliga utveckling tack vara samarbetet med Magnus Helgesson, säger Ander Junger, CEO, Winn Hotel Group AB.

I flera år har branschen haft stora utmaningar med kompetensförsörjningen. Winn Hotel Group har alltid engagerat sig på olika sätt för att skapa en attraktivare bransch och starkare employer branding. Bland annat genom Winn Business School som är deras egen affärsakademi för att stärka företagskulturen. För att inte tappa tidigare investeringar väljer man alltså att fortsätta arbetet, trots uppsägningarna. I framtiden vill man se en återförening med alla anställda runt om i Sverige.

– Det är fantastiskt att se att Winn Hotel Group lever som de lär. Att investera i sin personal under de här förutsättningarna är helt rätt väg att gå för att stå som verkliga vinnare när det krisen är över. Att investera i personalens egen utveckling kommer att stärka Winn Hotel Groups värderingar och kultur, som i sin tur skapar framgång på alla nivåer, säger Magnus Helgesson, som idag arbetar som föreläsare och mental coach.

Magnus Helgesson har själv stor erfarenhet av branschen. I början av 90-talet, mitt i finanskrisen, startade han restaurangkedjan Harrys i Falkenberg som blev en av Sveriges största restaurangkedjor med över 1 000 anställda. Idag har han tagit med sig sina erfarenheter, föreläsningar och utbildningar och skapat det digitala coachningsprogrammet IF SHAC.

– Nu har jag äntligen möjlighet att hjälpa fler som vill utvecklas till att bli sin egen mentala coach genom IF SHAC. Det är för att fler ska äga det finaste man har – nämligen sitt liv. Och att Winn Hotel Group väljer att göra denna satsning nu tycker jag visar på att de vänder dagens kris till en framtida möjlighet. De agerar förebild för hela branschen, avslutar Magnus Helgesson.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024