Annons:

Akut vattenbrist på paradisöar

Kranvattnet är i stort sett slut på Maldiverna. Presidenten har utlyst extra helgdagar för att sänka aktiviteten i samhället tills vattenförsörjningen kan återupprättas.

De hundratals korallöar som utgör Maldiverna är omgivna av Indiska oceanens turkosa vatten. Att förvandla detta till drickbart sötvatten är dock en resurskrävande process, som i veckan har slagits ut av en brand på en av de största avsaltningsanläggningarna, skriver TT.

Efter branden har hundratusentals invånare bara tillgång till dricksvatten via hårt ransonerad utdelning av flaskor. Läget är så allvarligt att vatten flygs in från Indien och Sri Lanka.

I hopp att sänka aktiviteten i samhället och därmed vattenkonsumtionen har president Abdulla Yamin enligt nyhetsbyrån AFP meddelat att söndagen och måndagen är extra helgdagar.

I huvudstaden Malé rapporteras många affärer och restauranger hålla stängt.

Den lyxturism som utgör en tredjedel av ö-nationens ekonomi drabbas inte av vattenbristen. Maldiverna är ett konservativt muslimskt land, och den västerländska livsstil turisterna efterfrågar hålls isolerad på separata öar. Enligt nyhetsbyråer råder lagkrav på att lyxhotellen ska hålla sig med egen el- och vattenförsörjning.

Maldiverna tar varje år emot uppemot en miljon turister, medan befolkningen bara uppgår till 400 000 personer, enligt TT.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024