Annons:

Hertz Sverige korttidspermitterar 90 procent

Det är tuffa tider även för hyrbilsbranschen – aldrig har efterfrågan på hyrbilar varit så låg som nu. Nu tvingas Hertz Sverige att korttidspermittera 90 procent av sin personal.

Som en följd av effekterna av coronaviruset är efterfrågan på hyrbilar på historiskt låga nivåer. Hertz Sverige har därför beslutat att korttidspermittera 90 procent av sina medarbetare runtom i Sverige. Det berör samtliga funktioner och avdelningar i företaget.

Flygplatskontoren är särskilt hårt drabbade där efterfrågan i princip är obefintlig. Det kan innebära temporära nedstängningar av vissa uthyrningskontor med hänvisningar till Hertz självservicekiosker där man kan hämta ut nycklar till bilar.

– Hyrbilsbranschen fyller en viktig funktion i transportsektorn och i vårt samhälle, inte minst ur ett mobilitets– och hållbarhetsperspektiv. Vi för en gemensam dialog med olika myndigheter för att se hur vi tillsammans kan minska kostnaderna för branschen, säger Hertz Sveriges vd Mattias Wäne.

– Just nu är vår prioritet att ta hand om våra befintliga kunder och våra medarbetare. Vi har även många franchisetagare runt om i Sverige som gör ett fantastiskt arbete och vi gör vårt bästa för att även ge dem support i denna svåra tid som vi alla går igenom. Det är otroligt tuffa tider för hyrbilsbranschen, säger Mattias Wäne.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024