Annons:

Annons:

Kolmården kan tvingas riva Wildfire

Kolmårdens djurpark kan tvingas att riva sin storsatsning Wildfire. Bygglovet för den nyinvigda bergochdalbanan har upphävts.

I somras invigde Kolmården sin nya storsatsning, bergochdalbanan Wildfire. Därefter har flera närboende kritiserat den stora attraktionen i trä, för att den bland annat orsakar för mycket oväsen. Nu upphäver Mark- och miljööverdomstolen bygglovet för attraktionen, rapporterar SVT Nyheter Öst.

– Vi hade naturligtvis hoppats på ett annat besked, men vi är väl förberedda för olika scenarios. Innan vi vet hur vi ska gå vidare ska vi nu sätta oss in i skälen för beslutet. Därefter ska vi träffa kommunen för att utvärdera våra alternativ, säger Christer Fogelmarck, tillförordnad vd för Kolmårdens djurpark, i ett pressmeddelande.

Mark- och miljööverdomstolen konstaterar att bergochdalbanan redan är byggd, men bedömer att den kräver en detaljplan. Enligt SVT Nyheter Öst kan dock Norrköpings kommun detaljplanelägga området i efterhand.

I domen heter det att bergochdalbanan medför en ”betydande miljöpåverkan, bland annat på djurlivet och på närliggande naturområden”. Domstolen lyfter även fram den ökande trafiken.
Den sammanvägda bedömningen är att bygget borde ha föregåtts av att kommunen prövade åtgärden genom en detaljplan, enligt SVT.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018