Annons:

Annons:

Kolmården kan tvingas riva Wildfire

Kolmårdens djurpark kan tvingas att riva sin storsatsning Wildfire. Bygglovet för den nyinvigda bergochdalbanan har upphävts.

I somras invigde Kolmården sin nya storsatsning, bergochdalbanan Wildfire. Därefter har flera närboende kritiserat den stora attraktionen i trä, för att den bland annat orsakar för mycket oväsen. Nu upphäver Mark- och miljööverdomstolen bygglovet för attraktionen, rapporterar SVT Nyheter Öst.

– Vi hade naturligtvis hoppats på ett annat besked, men vi är väl förberedda för olika scenarios. Innan vi vet hur vi ska gå vidare ska vi nu sätta oss in i skälen för beslutet. Därefter ska vi träffa kommunen för att utvärdera våra alternativ, säger Christer Fogelmarck, tillförordnad vd för Kolmårdens djurpark, i ett pressmeddelande.

Mark- och miljööverdomstolen konstaterar att bergochdalbanan redan är byggd, men bedömer att den kräver en detaljplan. Enligt SVT Nyheter Öst kan dock Norrköpings kommun detaljplanelägga området i efterhand.

I domen heter det att bergochdalbanan medför en ”betydande miljöpåverkan, bland annat på djurlivet och på närliggande naturområden”. Domstolen lyfter även fram den ökande trafiken.
Den sammanvägda bedömningen är att bygget borde ha föregåtts av att kommunen prövade åtgärden genom en detaljplan, enligt SVT.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019