Annons:

Annons:

Pandox sänker inte hotellens hyror

Hotell kan inte räkna med hyresrabatt. Men om bankerna ställer upp, accepteras efterskottshyror från hotellen. Det säger Pandox vd och grundare Anders Nissén i en intervju till Svenska Dagbladet.

– Vi är beredda att underlätta för dem som driver hotell i våra fastigheter genom efterskottshyror istället för förskottshyror men vi ändrar inte hyresavtalen, säger Anders Nissén, vd vid Pandox till SvD Näringsliv.

Kan Pandox inte sänka hyrorna för att hjälpa hotelloperatörerna?

– Nej. Vi hjälper till med likviditet genom att medge senare hyror men vi vill inte vara bank åt operatörerna. De får gå till sina egna banker och ägare och se till att de tar del av de stora statliga stöd som nu ges.

Era hyresgäster är i allvarlig kris. Klarar Pandox coronakrisen?

– Vi har 4,5 miljarder i likvida medel som räcker i flera månader även om allt stänger ner, svarar Anders Nissén vars bolag dock ställer in utdelningen till aktieägarna.

Utifrån erfarenheterna från 1990-talet vet Anders Nissén att det tog lång tid innan krisen var över och konsumenterna började känna välstånd igen.

– Men den här gången hoppas jag att många etablerade hotelloperatörer kan klara sig bättre än på 90-talet tack vare snabbt och stort stöd från myndigheterna. Man lättar ju på skatteinbetalningar och ger permitteringsstöd. Många aktörer kan nog behålla sina företag och bygga upp dem igen, kanske genom nyemissioner efter coronakrisen, säger Anders Nissén.

En kommentar

  1. Anders P.: Varför skall en leverantör ta en smäll åt en annan? Detta är ett samhällsproblem och skall lösas så. Staten bör måste ge räntefria lån som bolagen sedan får betala tillbaka. I rådande situation måste staten rädda verksamheterna och framför allt anställningarna, men de ska inte rädda ägarnas kommande vinster, även om många i branschen tycker det. Ägare i besöksnäringen kommer att få betala för att behålla sina bolag genom att gå miste om kommande 3-5 års akiteutdelningar. Alternativet är konkurs och då ges andra/nya aktörer chansen att ta över. "The circle of life". Corona är tråkigt och blir jobbigt för ägarna men varför skall staten rädda kommande aktieutdelningar? Lån utan ränta till den som vill ha kvar sitt bolag är den beska corona medicinen. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA