Annons:

Supreme Travel har försatts i konkurs

Supreme Travel meddelar på sin hemsida “med stor sorg och tungt hjärta att Supreme Travel per 2024-03-18 har försatts i konkurs efter beslut av Göteborgs tingsrätt”. Tingsrätten har förordnat advokat Johan Pellegrini, Rosengrens Advokatbyrå, som konkursförvaltare. 

Kunder med en bokad resa uppmanas att ta kontakt med Konsumentverket och konkursförvaltaren. 2022 hade bolaget en omsättning på 37 miljoner och gjorde en liten vinst på 141 000 kronor. Då hade man tre anställda. Supreme Travel Sweden grundades i oktober 2018 av Jon Tormodsson som tidigare drivit flera resebolag, både som ägare och VD. 

På hemsidan skriver bolaget: “Vi förstår att detta skapar stor frustration och besvikelse, särskilt för de som har en bokad resa med oss. “

En av de drabbade kunderna är Mälarö Hockey som förlorar 1,2 miljoner kronor enligt Aftonbladet.
– När de skickade fakturan sa de att vi skulle betala så fort som möjligt. Så vi betalade strax över 1,2 miljoner till dem och så bokades SAS-plan och hela faderullan. Nu är alla bedrövade. Det är en soppa, säger pojklagets tränare David Lindquist.
25 barns drömresa till USA med fem matcher och två NHL-matcher ser nu inte ut att bli av.
Konkursförvaltaren Johan Pellegrini på Rosengrens advokatbyrå låter hälsa att det visst finns en chans för Mälarö Hockey att få tillbaka pengar de lagt ut.
– De kan ha rätt till ersättning enligt resegarantilagen. Jag kan ännu inte uttala mig om möjligheten till utdelning i konkursen, men alla för mig kända fordringsägare kommer att få information om detta, säger Pellegrini till Aftonbladet.

Travel News söker Jon Tormodsson för en kommentar. 

2 kommentarer

  1. Johan: Förskottsbetalningar!
  2. Travelling Bob: Om man blåser en idrottsklubb på en dryg miljon och gör det med berått mod känns uttrycket "med stor sorg och tung hjärta och vi förstår att det skapa stor frustration och besvikelse" på deras hemsida som krokodiltårar... En seriös resebyrå debiterar en grupp i samband med att flygbiljetterna ställs ut förutom eventuella depositioner som flygbolag kan kräva, ex Norwegian. Låt det här vara ytterligare en varningsklocka för alla som betalar för något som man inte vet att man har i form av biljettnummer i flygbokningen. Att lura ett ungdomshockeylag på deras drömresa till USA är under all kritik!
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024