Annons:

Annons:

Inget svenskt på resan tack

När svenskar reser utomlands på semester vill nästan hälften, 45 procent, slippa ha svenskt omkring sig. Mest vill vi undvika andra svenskar, svenska guider och svensk mat. Det framgår av en Novus-undersökning.

Mest negativa till att ha svenskt omkring sig på utlandsresan är sydsvenskar tätt följt av stockholmare.

– Svenskar av i dag är resvana och fler än tidigare söker det genuina på resmålet. För mycket svenskt på resan kan förta känslan av att vara utomlands, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Bara 2 procent uppger att svensk mat på lokala restaurangen är positivt och 13 procent tycker att det är bra med andra svenska gäster på hotellet.

Svenskarna är däremot mer positivt inställda till att få hjälp av svensk personal, som till exempel svensktalande reseledare (29 procent), guide (22 procent) eller kabinpersonal (22 procent).

Det är stor skillnad mellan olika åldersgrupper. Ju yngre man är desto mindre svenskt vill man ha när man reser, enligt undersökningen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vi söker en chef med stort intresse för affärsutveckling!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
American Express Nordics – new position!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019
Grand Tours söker färdledare och resesäljare
Sista ansökningsdag:
18 januari 2019