Annons:

Annons:

Rese-Konsulterna blir delägare i Rebus

Gruppresegrossisten Rese-Konsulterna köper in sig i Åbergs Datasystem, som äger bokningssystemet Rebus. Därmed blir Rese-Konsulterna delägare i sina kunders bokningssystem.

Åbergs Datasystem har utvecklat och sålt Rebus sedan 1984. Rebus är ett bokningssystem som i dag används av över 180 företag i resebranschen, främst resebyråer, researrangörer och bussbolag. Bland användarna finns många av Rese-Konsulternas kunder.

Nu säljer huvudägaren Daniel Åberg, som ägt 80 procent av bolaget, stora delar av Åbergs Datasystem till dels Rese-Konsulterna, dels till it-bolaget Empir. De två nya ägarna kommer att äga en tredjedel var.

Rese-Konsulternas vd Göran Grell säger att det nya ägarskapet inte får någon större betydelse till en början – men mer på sikt.

– Vi bygger ett affärssystem själva. Det görs av Empir, och Empir kan tillföra mer produktkunskap och mer resurser hos Åbergs. De får mer produktionskraft för att utveckla systemet, och framför allt för att göra det webbaserat, vilket det inte är i dag, säger Göran Grell.

Rese-Konsulterna räknar han med tillför ökad kundkännedom.

– Vi tillför kundperspektivet in i bolaget. Fram till nu har det varit ett it-bolag, nu hoppas vi att det blir ett mer kunddrivet bolag.

Ni blir ägare av era kunders bokningssystem, kunderna riskerar inte att bli mer beroende av er?
– Nej, det blir man inte. Man tecknar avtal med Åbergs Datasystem om sitt system på Rebus. Vi tillför ett bättre system som man har möjlighet att haka på.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019