Annons:

Annons:

Resecity säljs och går samman med Big Travel

Resecitys huvudägare Thomas Grünwald har sålt sin resebyråkedja till FAAV Travel Invest som i oktober 2015 förvärvade Big Travel.

– Resecity är ett mycket välskött företag och genom detta förvärv får vi en betydligt mer täckande lokal närvaro då Resecity finns representerade på ett antal orter där BIG Travel inte finns. Vi ser ett stort antal synergifördelar med förvärvet, säger FAAV:s styrelseordförande och huvudägare Fredrik Skarke i ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet utses Big Travels vd Jan-Anders Holmqvist till koncernchef och Resecitys vd Sara Grün till vice koncernchef för de samgående organisationerna.

– Jag ser väldigt positivt på de synergier som vi gemensamt uppnår genom detta samgående. Dessutom utökar vi vår lokala gemensamma närvaro på marknaden och ska där ge ett förbättrat erbjudande till kunden genom en förstärkt samverkan med dem, kommenterar Jan-Anders Holmqvist.

Resecitys huvudägare sedan 1982, Thomas Grünwald, blir kvar i styrelsen för Resecity och han kommer också ingå i BIG Travels styrelse.

Samgåendet mellan de två resebyråkedjorna ska enligt planerna vara genomfört under våren 2017. Respektive varumärke kommer fortsatt att verka ut mot marknaden i en gemensam organisation.

4 kommentarer

 1. Cia Ohly: Grattis duktiga Sara!
  Svara
 2. Andreas Körösi: Grattis Thomas och Grattis Sara, LYCKA till med nya äventyret
  Svara
 3. Anonym: Superskoj för både Big Travel och Resecity!!!
  Svara
 4. Pia Török: Grattis Sara, vad spännande!
  Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019