Annons:

Annons:

Scanworld lämnar Travelnet

Scanworld, som är en av de största medlemmarna i Travelnet, bryter med resebyråsammanslutningen. En orsak är en konflikt där Resebolagets huvudägare Per Jidekrans, tillika delägare i Travel Support som i sin tur äger Travelnet, rekryterat flera nyckelpersoner från Scanworld till sitt nya Stockholmskontor.

– Han har ingen trovärdighet när han agerar så här mot en av Travelnets egna medlemmar. Då vill vi inte vara kvar, säger Scanworlds koncernchef Gunnar Östfelt.
 
I mitten på oktober offentliggjorde Resebolaget öppnandet av ett Stockholmskontor, en idrottsresebyrå som ska sitta i Idrottens Hus. Nyckelpersonerna på det nya kontoret rekryterades från Travelnetkollegan Scanworlds idrottsreseenhet, som har Riksidrottsförbundet som kund.
 
Detta fick Scanworlds ledning att gå i taket. Diskussioner med Peter Stegarås, Travelnets nye vd och även delägare i Travel Support, har inte lyckats blidka affärsresebyrån.
 
Stegarås beklagar konflikten som uppstått på grund av Jidekrans dubbla roller.
– Det är ingen idealisk situation, Travel Support ska vara så neutralt som möjligt. Per håller på och lämnar över driftsansvaret i Resebolaget till nye vd:n Per Ahlström, men det går ju inte över en natt.
 
Vad säger du om anklagelserna om bristande moral, vilket gör att Travelnet förlorar en av sina största medlemmar?
– Jag sitter inte i Resebolagets styrelse och har inte varit medveten om vad som varit på gång, säger Peter Stegarås.
 
Per Jidekrans menar att han som vd för Resebolaget har haft som uppgift att få kedjan att utvecklas och växa och att han vid rekryteringen av Scanworldfolket inte haft några uppdrag i Travel Support förutom delägarskapet.
– Att tappa bra medarbetare är aldrig kul. Men sammantaget anser jag att jag bara har gjort mitt jobb.
Resebolaget såg sin chans att komma in i Stockholm när flera idrottsförbund ville ha en inhouseresebyrå på Idrottens Hus och flera resebyråer tackat nej. Enligt Jidekrans gick Resebolaget ut med en annons, där de tre Scanworldsanställda svarade och sedan fick jobben.
 
Vad betyder det att Scanworld hoppar av?
– Travelnets inköpsavtal bygger på organisk tillväxt och har du en stor spelare som tappar stora volymer, vilket Scanworld tyvärr gjort, är det absolut inte bra för Travelnet. Därför ställde jag vissa krav om de skulle fortsätta, vilket kanske varit känsligt och kan ha bidragit till avhoppet, säger Stegarås.
 
Även Travelpartner lämnar Travelnet vid årsskiftet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018